معرفی هنرمندان پيتر بروگل پدر

بوک شهر

1403/2/20

2 بازدید

234897289

پيتر بروگل پدر

حدود 1525 تا 1569 § هلندي

پيتر بروگل (بروخل) پدر از بهترين هنرمندان اروپاي شمالي در قرن شانزدهم و يك نقاش، طراح و چاپگر سرآمد بود. او به خاطر سهمي كه در نخستين مراحل پيدايش منظره‌نگاري داشت، داراي اهميت است.

علی‌رغم شهرت امروزی بروگل، اطلاعات قطعی بسیار اندکی درباره‌ی زندگی او در دست داریم. می‌دانیم که در اواخر ۱۵۵۱ یا اوایل ۱۵۵۲ به عضویت انجمن نقاشان آنتورپ درآمد؛ و دیگر این که ازدواج کرد؛ در ۱۵۶۳ در بروکسل ساکن شد و در ۱۵۶۹ در همان‌جا درگذشت. هیچ دفتر یادداشت روزانه یا نامه‌ای از او باقی نمانده و هیچ گزارش دست اولی درباره‌ی دوران رشد وی یا اعتقاداتش وجود ندارد.

شهرت فکاهی

معاصر‌ترین منبع اطلاعات درباره‌ی زندگی بروگل، زندگی‌نامه‌ی مختصری است که در «کتاب نقاشان» (۱۶۰۴) نوشته‌ی کارل فان ماندر وجود دارد. اگرچه فان ماندر حکایت‌های جالبی درباره‌ی این هنرمند نقل می‌کند، او را «پیتر لوده» لقب می‌دهد و این تصور تأسف‌بار را به وجود می‌آورد که او چیزی بیش از یک نقاش صحنه‌های روستایی فکاهی نبوده است. توجیه این تصور آن است. که فان ماندر نقاشی‌های اصلی بروگل را که در مجموعه‌های خصوصی نگهداری می‌شدند، نمی‌دید و چه بسا تنها از طریق نمونه‌های چایی با آثار این هنرمند آشنایی داشت. در واقع، بروگل واضحا فردی تحصیل کرده بود و بسیاری از تصاویرش مملو از محتواهای اخلاقی جدی هستند.

بنابر ادعای فان ماندر، بروگل نام خود را از محل تولدش یعنی روستایی در نزدیکی بردا برگرفت اما تاکنون چنین مکانی شناسایی نشده است. وی همچنین می‌گوید که هنرمند پیش از پیوستن به انجمن نقاشان شاگرد پیشر کوکه فان آلست (۱۵۵۰-۱۵۰۲) بوده است. اگر هم چنین چیزی درست باشد، سبک ایتالیایی مسلک کوکه تأثیری بر آثار بروگل نگذاشته است. با این حال، او عاقبت با مایکن دختر کوکه ازدواج کرد. بنابراین ارتباط این دو نقاش با هم امری محتمل است.

بروگل پس از اتمام دوره‌ی هنرآموزی خود، به یک تور مسافرتی طولانی در ایتالیا رفت. این گونه سفرها در آن زمان فعالیت متعارفی برای هنرمندان جوان و جویای نام محسوب می‌شد. او پیش از رسیدن به رم در سال ۱۵۵۳ از رجو کالابریا و احتمالاً نایل و مسینا بازدید کرد. در رم با مینیاتورساز برجسته‌ای به نام جولیو کلوویو آشنا شد. کلوویو بعداً چهار تا از نقاشی‌های بروگل را خرید.

دیدار از ایتالیا ظاهراً تأثیر چندانی بر بروگل نگذاشت اما سفرش به آلپ قطعاً تأثیر گذار بود. در واقع، صحنه‌های کوهستانی احتمالاً بیشترین جاذبه‌ی ممکن را برای بروگل داشتند زیرا وی برای عبور از این کوه‌ها مسیر پرپیچ‌وخمی را انتخاب کرد که از سمت لیون به سوی شرق تا اینسبروک می‌رفت. او حین مسافرت از میان کوه‌ها طراحی‌های پرجزییات بسیاری تهیه کرد. این طراحی‌ها در آن دوران غیر معمول محسوب می‌شدند زیرا بازاری برای منظره‌نگاری صرف وجود نداشت و پیش از آن، منظره تنها به عنوان پس‌زمینه‌ای برای موضوعات مذهبی و تاریخی استفاده می‌شد.

 

Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating

دیدگاه خود را بنویسید